Pécsi Nemzeti Színház

Hamupipőke

www.pecsiest.hu

Góbi Rita, a délvidékről származó tehetséges, fiatal táncművész története maga is mesébe illő. Aki látta táncolni a korábbi produkciókban, nem felejti el, vörös sugár hajával több Grimm testvért inspirálhatna, levegőn lép a lába, testével szól a szája. Első pécsi koreográfiája remekbe szabott, új, színes ruha, ami az egész tánckarnak jól áll. A világ táncművészete gyorsabb kocsin rohan, mint városunk buszai, jó, ha valaki azt akarja utolérni, jó, mert messzebbre jut. Messzebbre jutunk.

Hamupipőke története a bennünk lappangó vágy, hogy a csendesen végzett, kemény munkával egyszercsak elnyerjük méltó jutalmunkat, a hölgyek legalább egy herceget, és mi férfiak, ha már ott a kezünkben az egyedül méltó társ üvegcipője, kitartó kereséssel kiszűrhetjük a mostohákat, akik magukat másnak hazudva még minket is vérrel mocskolhatnak be.

Tessék elmenni táncjátékot nézni, megtanulni újra a szavak nélküli közlés gáncstalan nyelvét. Tessék tanulni kellemet, sikket és kitartást. Kozár Eszter és Sasvári Laura ász pár, Góbi Rita full, a darab rojálflöss.

B.T.


Pécsi Balett Nkft. | info@pecsibalett.hu | 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Asz.: 25852103-2-02 | Cg.: 02-09-082787