Pécsi Nemzeti Színház

A JÓ ÉS A ROSSZ KERTJÉBŐL
- az Erkel Színház megnyitását ünneplő PAS DE TROIS - estre készült egyfelvonásos balett -

“Az Erkel Színház, a magyar táncélet egyik legnívósabb játszóhelyének újranyitása az évad egyik legfontosabb eseménye a hazai táncművészet számára. A megnyitást ünneplő díszelőadás-sorozatban történő részvételi lehetőség valódi megtiszteltetés, a PAS DE TROIS - estre ezért egy különleges produkcióval készül a Pécsi Balett. Cameron McMillan A Jó és a Rossz kertjében címmel készített nagyszínpadi koreográfiát a Pécsi Balett részére, a társulat 50 éves jubileumi éve alkalmából. A tény, hogy hosszú évek után végre ismét kitárulnak az Erkel Színház kapui, ugyanolyan ünnepi pillanata a magyar táncéletnek, mint a amilyen jelentős állomás volt 2010 a Pécsi Balett történetében. Ezt hangsúlyozandó, a jubileumi előadásnak egy, a koreográfus által újragondolt, az együttes dinamikus és lendületes karakteréhez illeszkedő változatát mutatja be a társulat ‘A Jó és a Rossz kertjéből’ címmel. Az egy felvonásba sűrített produkció puritán, díszletmentes színpadképe segít abban, hogy még könnyebben fókuszálhassunk a mozdulatok sokrétűségére, a koreográfia gondolati mélységére, s hogy a tánc mitikus erejét érezhessük.”
Vincze Balázs Harangozó-díjas, Imre Zoltán-díjas
 a Pécsi Balett igazgatója

“A Jó és a Rossz kertjéből új kapcsolatokra is fényt derít, és nagy hangsúlyt kap benne a koreográfiát elsősorban meghatározó dinamikus mozgásnyelv. A testben rejlő kommunikációs lehetőségek és erők kerülnek előtérbe, a kapcsolatainkat határoló finom vonalak elégiája átstruktúrálja a kontextust, melyben eredetileg a hét főbűn témáit értelmeztük. ”
Cameron McMillan, koreográfus

Zeneszerző: Riederauer Richárd

A zenei felvételen közreműködtek:
Herczku Ágnes - ének, Szirtes Edina Mókus - hegedű, Sturcz András - cselló
A zenében Vivaldi-tételek is elhangzanak.
Jelmeztervező: Molnár Zsuzsa

Asszisztens: Sarah Storer

Próbavezető: Czebe Tünde, Harangozó-díjasKoreográfus: Cameron McMillan

Táncolják:

Czebe Tünde, Dávid Anna, Domoszlai Edit, Perovics Eszter, Ujvári Katalin, Vincze Brigitta
Dóri István, Harka Máté, Koncz Péter, Kerekes Soma Lőrinc, Matola Dávid, Molnár Zsolt, Szabó Márton, Tuboly Szilárd, valamint Madonia Florence és Szigyártó Szandra a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola növendékei

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK, JEGYVÁSÁRLÁS: WWW.OPERA.HU


A bemutató időpontja: 2013. március 1.
Erkel Színház, Budapest

A Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft. produkciója. Az előadás megvalósítását támogatta a Nemzeti Kulturális Alap


Pécsi Balett Nkft. | info@pecsibalett.hu | 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Asz.: 25852103-2-02 | Cg.: 02-09-082787