Pécsi Nemzeti Színház

CHANGE BACK
Fotóalbum (kattintson a képre az album megtekintéséhez!)
A Pécsi Balett ötven éves évfordulójának Change back című előadása jelentette szakmailag, vizuálisan és a koreográfiát illetően is a csúcspontot. Remek koreográfia és tökéletes együttműködés a színpadon. Biztosan kiemelkedő darab az ötven éves múltra visszatekintő Pécsi Balett történetében.”
Kikötő Online 2010. 09.

Design: Thomas Mika
Zeneszerző: J. S. Bach
Asszisztens: Czebe Tünde, Harangozó-díjas

Koreográfus: Leo Mujić

Táncolják
Czebe Tünde, Domoszlai Edit, Kócsy Mónika, Nagy Írisz, Ujvári Katalin
Dóri István, Koncz Péter, Kristóf Dávid, Molnár Zsolt, Szabó Márton 

"Folyamatosan változik a bennünket körülvevő világ, s benne mi magunk is. Mindannyian azt szeretnénk, ha ezek a változások pozitívan befolyásolnák életünket, személyiségünket. Fejlődésre törekszünk kívül-belül. Mégis, sokszor nem a legmegfelelőbben alakítják életünket a körülmények, nem a legjobb irányban alakul az életünk, a személyiségünk. Amikor ezt felismerjük, szeretnénk visszaváltozni egy régebbi állapotunkba, legszívesebben visszatekernénk az időt, hogy másként dönthessünk, tudatosabban cselekedhessünk, s ezáltal jobb és boldogabb emberek lehessünk."

Leo Mujić tanulmányait szülővárosában kezdte, majd Svájcban, a lausanne-i Rudra-Béjart Balettiskolában tökéletesítette tudását. Szólistaként a világ minden táján számos neves koreográfussal dolgozott: Béjart, Nacho Duato, Forsythe, Kylian, Ohad Naharin, Bard, Donlon, Amanda Miller, G. C. Blavier, Mats Ek - csak néhányan a legjelentősebbek közül. Koreográfiáit a Horvát Nemzeti Balett, az augsburgi Staatsballett, a Párizsi Opera ('Aurélie Dupont' Paris Opera Ballet), négy ízben az SBBS Zürich, a Szlovén Nemzeti Balett, valamint a Staatsballett Berlin mutatta be. Duetteket készített Christopher Wildon (New York) társulatának, négy operát koreografált Belgrádban és az Újvidéki Nemzeti Színházban. A közelmúltban a Japán Új Nemzeti Színház vezető szólistáival dolgozott a Nogakudo Színházban Japánban.
A Change Back az első munkája a Pécsi Balett számára.


Az est címe: Múlt és Jelen
A bemutató időpontja: 2010. április 16. | Pécsi Nemzeti Színház, Kamaraszínház
Budapesti bemutató: 2010. május 14. | Nemzeti Táncszínház
Az iszonyat balladája - koreográfus: Eck Imre
Change Back - koreográfus: Leo Mujić

A Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft. produkciója. Az előadás megvalósítását támogatta a Nemzeti Kulturális Alap


Pécsi Balett Nkft. | info@pecsibalett.hu | 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Asz.: 25852103-2-02 | Cg.: 02-09-082787