Pécsi Nemzeti Színház

BOLERO
Fotóalbum (kattintson a képre az album megtekintéséhez!)
Zeneszerző: Maurice Ravel
Jelmeztervező: Kiss Julcsi
Látvány: Vincze Balázs
Asszisztens: Czebe Tünde, Harangozó-díjas
Koreográfus: Vincze Balázs Harangozó-díjas, Imre Zoltán-díjas

Felújított változat 2014:

Az előadás 2014-ben felújított változatában ezúttal egy táncosnő áll a középpontban, körülötte férfiak. A szexualitás, a nemek közti viszonyok jelenléte így megkerülhetetlen, az értelmezés azonban továbbra is nyitott, ha szükséges egyáltalán...

Táncolják: Ujvári Katalin, Kerekes Soma Lőrinc, Matola Dávid, Molnár Zsolt, Szabó Márton, Schrott Dániel, Tuboly SzilárdA bemutató időpontja: 2008. június 20.
Tettyei Romok | Pécsi Nyári Színház (Bolero | Carmina Burana)
Kőszínházi bemutató: 2008. november 7.
Pécsi Nemzeti Színház, Nagyszínház (Bolero | Carmina Burana)

Eredeti szereposztás (2008):

Animus-Anima: Koncz Péter / Molnár Zsolt

Valamint: Balássy Szilvia, Bakos Anett, Czebe Tünde, Domoszlai Edit, Kiss Eszter, Kócsy Mónika, Ujvári Katalin, Vincze BrigittaAz előadás időtartama: 13 perc 47 mp
Technikai igények: fekete balettszőnyeg, zsinórpadlás, füstgép
Színpadméret: 9m x 10m
Táncolják: 1 táncos, 8 táncosnő


"...A Bolero zenéje bennem mindig a születés és elmúlás, a kezdet és a vég impresszióit ébresztette. Az, hogy halkan kezdődik a zene, nő, dagad, kiteljesedik és a vége olyan, mint az ősrobbanás, számomra olyan, mint valamilyen életút. Az általam látott előadások csaknem mindegyike a szerelemmel, a férfi-női viszonnyal, szexualitással kapcsolta össze a zenét, az én elképzelésem teljesen más. Úgy vizuálisan, mint mozgásban más rendszer szerint építem fel az előadást, amelynek középpontjában Animus-Anima áll, körülötte nyolc nehezen definiálható alak - ezt lányok táncolják, de szinte nemtelenek, semlegesek. Animus-Anima irányítja a dolgokat, a természet egész működését, olyan, mint a hurrikán, ő jelképezi azt a többre törő akaratot, amelyet mindig visszahúznak a középszerbe, hiába küzd ellene." 
(Vincze Balázs)

A plakát Vidákovich Sámuel, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola növendékének munkája. Tanárai: Molnár Tamás és Nagy Tamás.


Pécsi Balett Nkft. | info@pecsibalett.hu | 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Asz.: 25852103-2-02 | Cg.: 02-09-082787