Pécsi Nemzeti Színház

TÁNCSZVIT
Fotóalbum (kattintson a képre az album megtekintéséhez!)
A Pécsi Balett a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Újévi Tánckoncertjén
Bemutató: 2017. január 7. 19.00 | Szolnok, Városi Sportcsarnok

Zeneszerző: Bartók Béla
Jelmeztervező: Fenyő Péter
Koreográfus: Molnár Zsolt

Táncolják:

Kócsy Mónika, Ujvári Katalin,
Kerekes Soma Lőrinc, Koncz Péter, Szabó Márton, Tuboly Szilárd

Az est zenei rendezője és karmestere: Izaki MaszahiroFotó: Vincze Brigitta


Molnár Zsolt koreográfust emberi kapcsolataink bemutatására inspirálta Bartók Táncszvitje.
Mind nagyon különbözőek vagyunk. Más a külsőnk, a szokásaink, az életvitelünk, a gondolat- és érzelemvilágunk, az értékrendünk. Egy találkozáskor az első benyomást mindig a felszín, a külső megjelenés adja, a kapcsolatot azonban már a személyiségünk alakítja, mélyíti el. Vajon min múlik az, hogy azonnali szimpátia alakul ki, vagy hosszabb idő kell az érzelmi kötelék kifejlődéséhez, esetleg elmegyünk egymás mellett? Hogyan jön létre egy baráti társaság, mennyi idő kell ahhoz, hogy a külsőségeket levetkőzve tisztán és feltétlen bizalommal forduljunk egymás felé? Nagyon izgalmas, amikor lekerülnek felvett viselkedési formáink és megmutatjuk egymásnak belső valónkat.
Tekintsük akár véletlen-, akár sorsszerűnek, létünket fizikai, szellemi és lelki kapcsolódások végtelenjei kísérik. Kapcsolataink meghatározzák életünk és személyiségünk fejlődését. Örömöt, boldogságot, csalódást is okozhatnak nekünk, mert minden embertől mást és mást kapunk utunk során. Azt, hogy jóból és rosszból mennyit, az élet és a mi józan rálátásunk dönti el. Egy találkozásból lehet szerelem, barátság és maradhat érdektelen számunkra. Nyitottnak kell lennünk, mert nem tudhatjuk, mikor találkozunk olyasvalakivel, aki egész életünket végigkíséri.

Molnár Zsolt Bartók Táncszvitjéhez és az élő zenekarral való közös projekthez, a „tánckoncert” műfajához illeszkedően hat táncművésszel táncoltatja el a történetet. Így tud majd a koncertszínpadon egyenrangúan megjelenni és helyet kapni egyszerre a tánc és a zene; ezáltal a társművészetek egymást kiegészítve, egymás hatását erősítve nyújtanak különleges, maradandó élményt az Újévi Tánckoncert közönségének.

A Pécsi Balettért Alapítvány előadása.
AZ ELŐADÁS A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP TÁMOGATÁSÁVAL JÖTT LÉTRE


Pécsi Balett Nkft. | info@pecsibalett.hu | 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Asz.: 25852103-2-02 | Cg.: 02-09-082787